Ще вали ли сняг?

В последно време се питам… Ще вали ли пак сняг тази година? Не че искам да вали … или пък да не вали, но поне искам да сменя гумите на колата със летните и да не ги мисля повече. Къде къде по-удобно ми е да карам със летни гуми от колкото със зимните. Огледах доста прогнози но никоя не може да ми каже с достатъчно голема сигурност а и все пак в последните години вали сняг по никое време. Ето миналата година имаше снеговалеж през Април. На мен не ми се чака до тогава да си сменя гумите.
Въпреки всичко би било интересно да валне още 1-2 пъти. Така и кучо ще може да се порадва на сняг а и малкия ще се разходи с шейната отново преди да я зазимим за дълго. Последния път успях да накарам кучето да дърпа шейната докато валеше сняг. Не беше много доволен, но все пак чинно си изпълни задълженията.
От друга страна след-снежното положение винаги е гадно. Киша, кал, мръсотия… и така 10 дена докато всичко мине. Я да вземе повече да не вали а? Да си изчака до другат зима. И без това вече е Март почти.

А вие искате ли да вали сняг?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *