Мъфини и кексчета от Кети

Доста хора не се интересуват от външния вид на храната която консумират, но има и изключения… изискания външен вид на храната, както и насладата която получаваме при съзерцаването и е доказано положително за нашето тяло. Ето, защо е винаги добре, да подреждате добре храната си или да я декорирате и придавате подобаващ вид на ястията си.

Ако говорим за сладко или за кексчета и мъфини – тук вече нещата стават сериозни.

Continue Reading >>

Ще вали ли сняг?

В последно време се питам… Ще вали ли пак сняг тази година? Не че искам да вали … или пък да не вали, но поне искам да сменя гумите на колата със летните и да не ги мисля повече. Къде къде по-удобно ми е да карам със летни гуми от колкото със зимните. Огледах доста прогнози но никоя не може да ми каже с достатъчно голема сигурност а и все пак в последните години вали сняг по никое време. Ето миналата година имаше снеговалеж през Април. На мен не ми се чака до тогава да си сменя гумите.

Continue Reading >>

Интериорни врати – моят избор

interiorni_vratiДоста се чудих преди да си избера интериорни врати. Изборът е толкова голям. Различни материали – от ПВЦ или пресована хартия, до такива на базата на МДФ или масив. Най-лоши според мен са тези от пресована хартия. Макар и красиви и приятни за гледане заради фурнира отгоре, те ще се скапят бързо и ще се налови пак да търся, а я намеря същите такива врати я не. Тази опция си замина първа. За съжаление и ПВЦ вратите не са много подходящи. Цветовото разнообразие и приятната външност определено не са силната страна на този тип врати. Макар и издържливи, се отказах и от тях.

Continue Reading >>

Снегът блокира всички

Редовно българите се оплакват, че снегът тук и там не е почистен, че някъде тока спрял заради снежна буря… Ех да бяхме като на запад… А как е на запад или в така наречените нормални страни?

Continue Reading >>

Британците по-мързеливи от българските имигранти

След последната медийна кампания в британските медии се намери едно издание, което да каже нещата такива, каквито са. Само 7 % от имигрантите, които и сега не са малко, взимат помощи за безработица спрямо 17 % от родените там британци. Изводът е ясен: Британците ги мързи да работят повече от колкото отишлите там за да работят имигранти. Това разбира се е нормално поради факта, че повечето имигранти дори не са и имигранти, а са там на гурбет и бързат да съберат малко повечко пари и да се върнат при семействата си.

Continue Reading >>