Интериорни врати – моят избор

interiorni_vratiДоста се чудих преди да си избера интериорни врати. Изборът е толкова голям. Различни материали – от ПВЦ или пресована хартия, до такива на базата на МДФ или масив. Най-лоши според мен са тези от пресована хартия. Макар и красиви и приятни за гледане заради фурнира отгоре, те ще се скапят бързо и ще се налови пак да търся, а я намеря същите такива врати я не. Тази опция си замина първа. За съжаление и ПВЦ вратите не са много подходящи. Цветовото разнообразие и приятната външност определено не са силната страна на този тип врати. Макар и издържливи, се отказах и от тях.

Постарах се и да паснат на интериора у нас. В крайна сметка се спрях на масивни врати от дърво. Шлифовани, грундирани със специален грунд за дърво и след това лакирани. Тези процедури са задължителни за по-дългото използване на вратите. Те гонят гадинки и влага. Дори си поръчах дърворезба на всяка врата – за различните стаи и помещения вратите са с различни фигурки или надписи. Така изглежда доста по-уникално и интересно.

Тази статия не е препоръка за избор на определен продукт а само мое лично мнение. Изберете каквито интериорни врати ви харесат на вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *