Защо не намерихме коронавирус COVID-19 по-рано? Тест

Днес най-накрая намериха няколко болни от коронавирус COVID-19. Не че до сега ги е нямало! Напротив!!! Те са си били там, в болниците от поне 5 дни. С точните симптоми, но без контакт с Италия, Китай. По този признак са ги отхвърлили като възможност за заразени и не са им направили COVID-19 тест. А нямаше ли кой да помисли за верижно заразяване? Изглежда НЕ.

Ей заради това са изпуснати вече нещата. Защото някой/някои лекари не мислят в дълбочина. Защото мислят да мине пътечката и да идва следващия. Пневмония – лекуваме я и да си ходят. А тези, които са били с тях в същата стая? Тя пневмонията не е заразна като COVID-19, така че те да си ходят без тест.

А защо в другите страни има толкова много доказани болни? В другите страни ВСЕКИ със симптоми за коронавирус се изследва. Не само хоспитализираните. При нас в момента има вълна от грип и хората със симптоми са МНОГО. Дали ще ни стигнат тестовете, които имаме за да изследваме всички? НАДАЛИ! Г-н Борисов каза, че имаме 3000 налични теста и още 4000 поръчани. При нас чакаме хората да влязат в болница с усложнения и тогава ги изследваме. А колко още човека са заразили преди това? Колко болни с леки симптоми на COVID-19 са изпуснати?

В заключение: Болните и заразните са сред нас. Изтървани от нашата система поради липса на добра и целенасочена мисъл и подготовка. А ние ги чакаме на летището… или поне онези 20%, които вече имат симптоми и идват от Италия.

Comments are closed.